Landsformand, kfuksa,

KFUKS Sociale Arbejdes kommentarer til finanslovsudspillet

Nyhed

Gode tiltag i Finanslovsforslaget, men den økonomiske ramme skuffer i lyset af satspuljens afskaffelse.

 

Vi tager til efterretning, at der er kommet et bud på en afløser for satspuljen i form af ny reserve med 90-150 mio årligt til udmøntning på social-sundheds- og arbejdsmarkedsområdet.
Annette Blynél, Landsformand for KFUKs Sociale Arbejde

”Det er rigtig positivt, at Regeringen i oplægget til forhandlinger om denne nye reserve, ønsker at prioritere en exitpakke til mennesker i prostitution, som ønsker at forlade prostitutionsmiljøet. Vi ved det virker, men alligevel har mange mennesker i prostitution ikke adgang til exithjælp som det er i dag.

Vi er også glade for, at man fastholder indsatsen overfor hjemløse ved at permanentgøre puljen til etablering af nødovernatningstilbud, og har fokus på at styrke den ambulante rådgivning til voldsudsatte og udøvere af vold i nære relationer.

Fokus på den nye hovedlov – en lov der skal sikre den enkelte borger en sammenhængende indsats på tværs af social-, beskæftigelses-, sundheds- og uddannelsesområdet – er også en rigtig vigtig prioritet for det nye finanslovsår. For socialt udsatte kan denne lov gøre en enorm forskel, hvis den udmøntes rigtigt.

Vi glæder os til at se, hvordan regeringen i praksis vil inddrage civilsamfundet. Civilsamfundets foreninger og institutioner har i mange tilfælde en meget tæt føling med den enkelte borger og hans eller hendes problemer.

Hvordan vi end vender og drejer det, ser vi dog et finanslovsudspil, der skuffer i forhold til prioriteringen af socialområdet i kroner og ører i lyset af, at satspuljen er afskaffet.

Vi håber på det kraftigste, at man i det kommende forhandlingsforløb vil have fokus på at prioritere netop tiltag målrettet de allermest udsatte, idet det ellers kan få alvorlige konsekvenser for sociale indsatser”, slutter Annette Blynél.

 

_____

Læs Finanslovsforslaget i linket til højre.